Saturday, January 7, 2012

New year with you will be a great .

31/12/11 . XD . i cant believe this . hari nih malam tahun baru la (: . tapi fizlyn takda da ): . you know what ? . semalam aku dah boleh terima hakikat fizlyn dah tinggal kn aku . mmg sedih aku nk terima . tapi aku tabah . dah nasib . tapi aku takan mengalah dengan . and now aku takan buad org marah aku sebab aku tak dapat terima hakikat . thanks sebab maki aku (': doh . now aku dah sedar . as you said "dont persue fizlyn if she dont want you anymore"- Farah Farzana . so hari ni aku bangun tido dengan semangat baru . aku dah tak boleh sedih dah . yelahh sampai bila aku nak sedih pasal dia . aku duduk sedih . dy happy call laki sana sini . hari hari aku tengok wall dy , hari hari aku tengok picture dy . dan aku yang sedih . macam orang bodoh . umpama kejar bayang . now and today . aku sepatutnya ada ride ngn fizlyn . tapi tak jadi sebab ape dia aku pun tak tahu . aku tak sedih pun . tengah hari . uptown ad buad karnival sukan rakyat . so , aku pergi uptown . dengan panas teriknyaa . haba . gilaa ah . macam mana dorang boleh tahan , --' nasib baik aku dah tak kerja . now kerja jalan jalan jalan . aku tanak laa cerita ap jadi time tengah panas tuhh sebab takda cerita pun (: . so , dalam pukol 5 . phone aku berbunyi . it fizlyn call me . dy tanye aku kat mana . aku cakap la kt uptown . dy cakap petang tak boleh ride . dy nak malam . gila apa . sejak bike aku kene curi hari tuhh , kene meminjam je . time malam budak budak pergi I-City . so , sori ah fizlyn aku tak dapat ah teman kau . then aku tanye kau kat mana , kau ckp kau kt IOI . dengan siapa ? . kau cakap , tak payah tahu . so kt situu . aku jadi tak tentu halaa . aku nak sangat pergi IOI . nk tgk dy dgn siapa . dalam hati aku "dia dah ad BF baru ke ?, jangan ah doh, aku taanak hilang dia" . aku cepat cepat cari motor . then bila dah dapat . aku ajak Aiman berror teman aku pergi IOI . rempit dhoo . kau tahu tak fizlyn ? . aku pusing satu IOI . Padini, Brandsoutlet many more . aku tak jumpe pun kau . mesti kau tengah syok date kn ? . ): . aku cari kau sampai pukol 7 . tak jugak aku jumpe . aku putus harapan . aku balik uptown dengan muka sedih . tapi takpa laa . kalau kau dah ada BF baru aku doa kn kau bahagia dengan dia . kalau dia buad kau sakit kau bagi tahu aku tau (': . aku nih bukan kuat mana pun . tapi demi kau aku sanggup . janji aku kat kau . pukol 8 . aku balik rumah . mandi mandi , badan macam bau mulut DJFAZ dah --' . #gurau gurau (: . bila aku datang balik uptown . dah ramai orang kn . yelaa ad artis mesti ramai orang datang uptown nak menengok . bukan membelii . --' dah faham daa .

so cerita dy macam ni .
time tuh pukol 10 . kau call aku . kau ajak ride . tapi aku takda bike . kalau ada aku nak sangat ride dengan kau . maybe dapat berbaik dgn kau . aku harap sangat aw . tapi tak boleh , aku betol betol mintak maaf fizlyn ): . semua bike yang aku kenal pergi konvoy . pastu kau call aku . kau cakap kau nk datang uptown . time tuh aku pelik gilee kau tahu tak . asal dengan kau ni . betol betol ke ? . dengan hati happy aku pergi amek kau kt Permai Villa . kau tahu tak macam mana perasaan aku bila nampak kau ? . rase macam nak peluk kau je kau tahu tak ! . ): . tapi kita bukan macam dulu . time dekat uptown . aku happy gila duh . kau jalan dgn aku . gurau dengan kau . bosan dekat uptown kau ajak aku pergi mcd . kita jalan kaki . time uh kau merungut . apa laa jalan kaki . hmm , aku terasa tahu . aku tahu la kau anak orang berada . bile kt mcd . aku senyap je . and kita cerita pasal fake relationship kau kt FB . sumpah aku sakit hati gila time uh . tapi aku keras kan hati aku . kau perasan kn mata aku fizlyn ? . kau kenal aku kn fizlyn ? . time kau cakap kita bukannya couple lagi . time tuh kalau boleh aku nak blaa je . tapi , aku stay situu . coz aku tanak tinggalkn kau lagi . fizlyn . aku sayang kau gila wehh . asl time kt mcd kau cakap lepas macam tuh jea . kau nak balas dendam kt aku kea ? . aku ni manusia . bukan robot . i still hav a heart and feeling . then time pergi balik kt uptown . kau nampk gelang lampu fluorecent tuh . kau minat benda tuhh .aku teman kau cari warna apa kau nak . time beli kat aboi . Ajan ada kat belakang .#budak suka kt fizlyn . and fizlyn macam minat kt ajan . time dah dapat lampu tuh kau terperasan ajan . kau fikir aku tak nampak ? . kau pandand dia macam kau nampak artis ? . apa yang kau suka dekat dia ? . dia sakai laa wehhh . kalau boleh semua perempuan dia nak . tahu yang dah ad BF pun nk kacau . mcm fuck budak ajan tuhh . kenal dari kecik . sampai besar still batak and bajet hot . aku tak suke kau kawan dengan ajan . lepas tuhh kau kata kau nak beli lagi lampu tuh . aku taknak kau pergi rapat dekat laki suck tuhh . sebab tuhh aku suruh kau stay bia aku yang pergi beli sorang sebab ajan still ada kt meja mainan tuhh . aku tak suka wehh . then kita orang habis kan masa dengan beli lampu fluorecent je . haha , fizlyn minat benda tuhh .<3 . countdown for newyear pun dah terdengar . jam menunjuk kn pukol 11.59PM . aku dengan fizlyn pun nak pergi dekat firework . tapi ramai sangat orang . so aku bawak kau kat tempat pekerja uptown je kat situu .

video

sorry ah . video nih rakam time dah nak habis . kita lepak lepak . dalam pukol 1.30AM . kau kata nak balik . aku teman kau . and benda paling aku rase happy sangat kau tahu apa dia ? . time balik . kau salamcium tangan aku macam dulu . (': . memories . fizlyn ('': .

hari nih . hari bermakna dalam hidup aku . sepanjang nih aku tak pernah sambut newyear dengan orang yang aku sayang . tapi hari nih , aku sambut dengan kau . tak diduga (': . 31.12.11-1.1.12 hari yang indah bagi aku . aku sayang gila kt kau fizlyn . please balik laa . aku janji aku jaga kau . fizlyn . aku sayang kau fizlyn
220611 . cookie boo . <3

Thursday, December 29, 2011

that day


hee . always remember this ! . pic tak lawa pun , hari nih banyak makna (: . fizlyn <3

don't learn it .

im in rite ?

it me .


fizlyn vella <3

its not true ! . not be kiddin rite . it just a dream

29/12/11 . >:<|:'| . yeey takkan mengalah . fizlyn . dah berapa hari kita tak contact kn ? . tapi tak contact kite ni aku rase lain sgt . tak macam biase . baru baru ni kau mintak izin kt aku yang kau nk buad fake . kau ckp aku still bf kau . aku heppy sangat kau tahu tak ! . so aku tengok laa fake kau tuhh . asal kau pilih yang macam tuhh . kawan kawan aku macam mat dagu . dagu terlebih . tapi aku tak kisah la . kau kata fake kn . aku percaya . then aku buad status kt wall kau . aku nk buad fake jugak . kau tahu kn aku takda kredit . then mat dagu kau comment kt post aku tuh . entah apa yang aku cakap sampai dy terase asl ? . aku puji dy kn . then aku kene block dgn dy + kw break dengan dy . gila ap budak tuh . now kau maki maki aku . kau kata kau tak mengaku aku BF kau . apa semua ni ? . lepas tuh kau dah tak contact aku lagi .
bape hari lepas tuh . kau msg aku . kau tanye aku masuk asrama bile . hati aku dah terkejut . aku senyum (: . fizlyn kisah pasal aku lagi ke ni ? . dy sayang aku lagi ? . (': . fizlyn . aku takda kredit . semalam . kau call aku . kau tanye benda sama . aku cakap tak tentu lagi , kau cakap kau nak tanye benda tuh je . hhhmm , tapee laa . (: . dapat dengar suara GF aku dohh . bangge gile timr tuhh . haha .
Dan hari ni~ , aku mimpi . kau sent picture kt aku . picture kau kissing dengan lelaki lain . then aku tersedar . itu sume mimpi . aku terus text kau . tapi kau tak reply . maybe kau tido agi takpe laa . that just a dream rite ? . i cant be true . and never be true . im your boyfriend . not the guys in my dream .
fizlyn . finally i realize that im nothing without you i was so wrong, forgive me ): . i thought i can't be able to live even one day after you leaving me . but somehow i managed to live on longer than i thought because there a hope that i can get your back to my side . i cry out I MISS YOU ! . dear can you even hear me, did you forget me completely ?

Fizlyn (: . 22062011 farrovella

Monday, December 26, 2011

aku tahu taraf kita berbezaa . kampung dan bandar . ):

25/12/11 :'(( . kenapa ni doh . hari ni aku bangun tido dengan semangat . nak ride kn . hee ! . aku tunggu fizlyn call . tak call call pun . aku dah laa takda kredit . aku tolong mak aku kejapp . dah pukol 4 dah nih . weyy , jgn cakap tak jadi lagi wehh . aku dah bape kali dah tunda nihh . aku gune phone mak aku call dy . call call . dy baru bangun tidur . hahaha , mi ni kn . ap nk jd . dy mulaa ah bg alasan . taknak ride . aku pakse dy . "bangun, mandi" . aku pergi OTK japp isi angin . tayar pancit pulakk . time aku otw nk g PU . nampak pulakk wan azhar . entah ap yg dy buad kt OTK tuhh aku tak tahu laa . dengan muke macam nak jual badannye . haha #jangan marah . aku kayuh laa laju laju . tak sabar kn nk jumpe wifey aku yang gemuk sorang tuhh then boleh exciden . sial ahh moto td . cibai punyee aku elak kau aku terjatuh kau boleh tak nampak aku jatuh laa ? . naseb baek lukaa sikett jea . bia je ah . aku sambung ride balikk . then aku ternampak ex fizlyn . yang muke macam perempuan jadi laki . PENGKIT a.k.a TOMBOYS tuhh ntah ap name . zarith ? zarif ? . tengah lap peluh kat KFC baru tuhh enn . bia je laa . aku masuk dah area rumah kau . aku saje je nak lalu depan rumah kau . cehceh . aku nampak VANS kt depan rumah . mcm kasut BATA je kw buad . haha . tahu laa HOT kn . haha . aku tunggun dy kat padang area uma dy . tengah tunggu dy lap lap ah siket darah luka tadi . aku taknak dy risau pasal aku .tenga lap lap . aku ternampak benda besar dtg kt arah aku . hee <3 . its fizlyn man . hell yeah . dekat 2 minggu dah tak jumpaa . (: . macam nak gilaa dah aku tengokk dy . aku tanye dy nak kemana . semalam call cakap malas nak ride jauh jauh . pergi tasik je . now cakap lain pulakk . dy suruh aku pilih tempat . mane laa aku tahu . okay ah aku fikir . aku ckp ngn dy . td ex dy ad kt KFC . aku ride ah ngn dy pergi KFC . tgk tgk ex dy dah takdaa . aku pun loading seketikaa . haha . then aku terfikir ahh . asik pergi tasik PU jea . aku bawak ahh pergi LOMBONG BUAYA . sampai kat sanaa . kau kate bosan . aku tanye dy nak ride pergi mana . first dy cakap taman mas aw . then merepek nak pergi PUTRAJAYA . gilee ap . pastuh pilih sekolah aku pulakk . then kate nak pergi cyberjaya . macam laratt . haha . aku fikir balik . aku pilih ah tempat terdekat . duluu . TAMAN MAS . aku bawak dy pergi sanaa . then marah aku pulakk . sebab aku bawak tempat bukan bukan . kate nak ride . slow slow ah . melawat tempat . dy pulak bising . kate aku bawak tempat ramai org kenal dy . herhhh . aku pilih tempat pun nak maraa . kau kate nak balik . okayy . then kau pergi tasik . and tak bercakap sepatah haram pun kn .

mi , bo tak tahu ap salah bo . sampai nak masam muka ngn bo . bo nak bawak dy jalan jalan je . then marah bo . bo tak tahu ap punn . bo kn bodoh . dah mi senyap . bo pun senyap laa . asik bo je nk kene pujuk mi . sampai kt KFC baru td . ternmpk ex mi dgn gf baru dy . bo saje je nk gurau . "tanak pergi kt zarif ke ?" . mi senyapp je . macam bo cakap ngn handle basikal . bo terasa tahu tak . orang penat asik tunggu dy bile boleh ride . orang sanggup tak keluar rumah sebab dy cakap tanak jumpe bo kalau bo keluar rumah . then bile dah bole ride . mi maara bo pulakk . then nak balik . ): . then mi pergi beli air . orang ikut je . but mi still ngn muke masam mi . bo mintak maaf . bo tahu bo takda class nak pilih tempat best best nak jadi date . lobong buaya dah laa banyak lecak . kt taman mas byk pendatang asing . bo tahu tuhh bukan taste mi kn . mi nak tempat yg budak hot je selalu pegi . highclass kn . sorry ): . bo bukan orang senang macam dorang tuhh . time mi pergi beli air kt MY MYDIN . ex mi dgn gf dy pun pergi MY MYDIN . time tuhh bo dah tak terase dah . coz mi ajak bo teman mi minum . hee . then kita membahan dorang . baru nak okay mi . then mi mara bo lagi . mi nak tunjuk muka gf zarif kt fb . tahu laa phone mi bole online . bo duduk rapat dengan mi nak tengok gmbar tuhh punn dah kene maraa . cakap awam . bukan nyee bo nak pergi pelukk mi pun . nak tgk phone pun duduk rapat pun ? . ): . mi, kita dah tak macam duluu . time kat taman awal awal kita couple . duduk rapat okay jaa . lepas dah lama tak jumpe . nak rapat sikit pun tak boleh ? . mi dah banyak berubah . mi dah tak kisah pasal bo lagi . time mi mara bo rapat ngn mi . bo pkir . sape laa kn bo ni kt mi . org nk rapat sebab nk tegok phone jehhh . dah kene maraa . tape laa orang faham bo kene duduk jauh jauh kan baru mi happy . bila orang dah duduk jauh and tanak tengok phone dy dy touching pulakk . dah dua dua touching . bukan mi nak pujok bo sikett punn . mi tak pernah nk mengalah kn . mmg bo je laa kene mengalah . then mi ride pergi tasik . kita still tak bercakap agi . kita duduk kat atas platform tuhh . pun jauh jauh kn . sumpah time tuhh bo nak duduk sebelahh dy . bo rindu dengan bau perfume dy . )': . yelahh bo kene mengalah kn . bo pergi kt sebelah mi . pastu mi bangun mi naik kt ke darat pergi kt bike . mmg tak terase laa kn . bila bo pergi kt bike mi turun pergi platform kt atas air tuhh balik . yelahh . bo faham . mi tanak bo duduk sebelah dy kn . AWAM kn ! . bo dok la jauh . time tuhh mmg best la kn . dy sebok online . bo jadi macam kayu . im sorry mi . bo tahu dy tak suke bo tumbok benda sampai darah lagi macam ride duluu . tapi bo pun ada perasaan jugakk . and now . tangan bo darah . bo nak dengar dy marah bo suroh stop tumbok benda tuhh . bo bangun bo pergi kat sebelah dy lagi sebab nak kasi dy nampak tangan bo but mi buad tak tahu . now . mi bangun naik atas . amek bike . blaa macam tuhh je . bo ikut mi . sampai kt guard . mi cakap "dah laa takyah ikut dah nak balik" . macam tuh je ke mi ? . tanpa salam ? mi fikir bo ni ap dy . bo dari time dapat result nak ride dengan dy dah dapat ride , macam ni pulakk . jangan harap bo nak bia mi balik macam tuhh jea . bo ikut jugakk . then . mi masuk rumah . kunci pagar . tutup pintuu . senyapp . haha . (': . mi , kau tak nampak kea ? . aku kat depan kau ? . halo ? . aku ada . kau tinggal kn aku macam tuh jea ? . ohh please . at least please be one word . aku nekad . aku akan tunggu kau sampai kau keluar balik . dari pukol 6 aku duduk kat depan pagar umah kau . kau suruh aku balik . aku tanak . aku nak tengok muke senyum kau kali terakhir . sebelum aku takda dahh . aku nak kau cakap elok elok ngan aku . depan depan . ni kau maki aku . suruh aku balik . macam aku ni anjing kurap je kt depan rumah kau . kau halau aku . kau tanak tengok muka aku . tape . aku sanggup wehh . sampai pukol 8 . aku tunggu kau . 2 jam . kat depan rumah kau . kau berkeras jugak tanak kuar . pastuh kau boleh cakap . kalau aku sayang kau . aku kene balik ? . wtf . kau yang tak sayang aku . kau tinggal kn aku macam tuhh . selama sepanjang kita couple kau tak pernah nak pujok aku . and bila aku tanak blaa jugak kat depan rumahh kau tuhh . kau kate nak call bapak kau . hina sangat ke aku ni ? . perlu ke sampai nak halau aku macam tuhh . aku boleh balik kalau kau keluar cakap elok elok dengan aku . ini . kau maki aku . kau tanak tengok muka aku . ohh . macam ni layanan kau ? . then aku bangun dari tempat duduk aku . aku ikut pintu belakang rumah kau pulakk . aku nampak cahaya . tapi aku tak nampak kau . aku ambek batu kecik . aku baling kat pintu kaca kau tuhh . takda respond jugak . aku patah balik pergi kat pagar . aku tekan loceng . sumpahh . mmg takda respond doh . then aku pergi petronas jap . aku nak kencing . aku tahan je weyy tadi . aku pkai suar pendek . angin sejukk je tadi . time aku kat petronas . kw call aku . kw tanye aku kt mana . aku tipuu kau . aku cakap aku ada kat area rumah kau . padahal kat petronas . aku tanye dengar tak bunyi batu tadi . kau cakap dengar . aku saje je ugut kau . supaya kau keluar . sorry dah takda cara lain . aku cakap . kalau kau tak keluar . aku nak baling batu sampai pintu tuh pecah . then kau kata aku penting kan diri sendiri ? . aku nak jumpa kau wehh . kau faham tak ? last . pasni aku dah takda . then kau buad keputusan paling bodoh aku penah dengar . kau nak break ? . kau kate kau menyesal couple ngn aku . menyesal penah suka aku . kau benci aku ? . aku keras kn hati aku . aku ngaku . aku mmg dah takda kt rumah kau . aku boleh balik dah . tapi kau tetap nak break ngn aku . atas salah apa pun aku tak tahu laa . kau kata aku tak tahu maluu ? . MEMANG ! . aku tak tahu pun . kau tahu tak rase macam mana nak tinggal kn orang kita betol betol sayang . kau boleh ah . kau bukan sayang aku agi pun . kalau aku dah takdaa . kau boleh cari BF baruu . kau tahu ta . aku ada kau je . now kau mintak break . sebab menyesal couple ngan aku . aku penting kn diri sendiri . tapiii . dah keputusan kau . kau nak break . tapi bagi aku kita tak break lagi fizlyn (: . kau sentiasa ad . aku pun pulang kan cookie monster yang kau bagi kat aku petang tadi . aku tinggal kn kt depan rumah kau . )': . so aku beredar dari situu . aku harap kau dapat buad keputusan terbaik . aku balik dari uma kau pun dah terhuyung hayang . time tuhh aku berharap sangat . aku exciden ke apa ke . aku cume anjing kurap bagi kau fizlyn . tak layak hidup depan mata kau . aku kecewa , apa yang aku harap untuk hari ni . jadi benda yang paling menyakit kn hati dalam hidup aku . sampai jea aku kt uptown tuhh . aku salam iqbal . then dy tegur aku . "ride ngn fizlyn ke?" aku time uh sedey gilee . then dy perasan aku tenga sedey . bodoh . jgn ah tanye aku sedey ke tak . sebab aku mmg tenga sedey . aku pergi surau basuh muka . time tuhh dah pukol 9 . aku pergi kedai ika . jumpe fara . fara tanye aku . aku okay tak . lagi sorang dgn soalan mcm tuhh, tetibe air mata keluar . fara tanye aku nangis kea ? . lagi satu bodo ! . aku tak menangis laa . mata aku masuk habuk . aku tak sehat . mata aku sakit . dahh please jgn tanyaa aku apa apa agi . berat aku nak jawab . aku still couple ngan gemuk aku . kn fizlyn kn ? . hari ny aku mimpi jea . tolong bangun kn aku . aku tenga mimpi ni . kita couple lagi kn ? . aku dah janji dengan kau . aku tanak tinggal kn kau . aku dah janji .

fizlyn ! . aku harap kau bahagia . lepas sume benda kita dah lalui . terima kasih atas marah kau . terima kasih atas semua nyaa . aku sayang kau selagi aku hidup . jaga diri (:
220611 <3 selamanyaaa .